8 leggyakoribb téma

Igaz az, hogy a zöld tea-ivók hosszabb ideig élnek?

A zöld tea nem a régóta keresett fiatalság-elixír, néhány évvel azonban meghosszabbíthatja egészséges életünket. S ami még ennél is jobb, élettel töltheti meg az éveket azáltal, hogy véd az életminőséget rontó betegségekkel szemben.

A természetes teakivonat segít abban, hogy fiatalabbnak nézzen ki, és életerős maradjon!

Olybá tűnik, a zöld tea-ivók valóban hosszabb ideig élhetnek:

Egy, a zöld tea és a hosszú élet kapcsolatát feltáró kutatás kilenc évig követte nyomon 3380, ötvenéves vagy ennél idősebb japán nő életét. Ezek a nők mind Tokióban tanulták a japán teaszertartást.

A zöld tea a japán teaszertartás egyik alapvető eleme, így a kutatók joggal feltételezték, hogy ezek az asszonyok az átlagosnál több zöld teát isznak. A csoportban 1980-88 között bekövetkező haláleseteket a kutatók nyilvántartásba vették. A csoportba tartozó asszonyok között a halálozási arány jóval alacsonyabb volt, mint általában Japánban, azaz a zöld teát ivó asszonyok közül ebben az időszakban jóval kevesebben haltak meg…

Bár az állatkísérletek eredményeit néha nehéz emberekre vonatkoztatni, állatokon végzett kísérletek is alátámasztják a zöld tea életmeghosszabbító hatását. Kínai kutatók azt találták, hogy a gyümölcslégy, melynek normális élettartama 15 nap, megdöbbentően hosszú ideig, 40 napig maradt életben, amikor ivóvizéhez jázminteát adtak – Több mint kétszer annyi ideig élt hát, mint egyébként.

A Nagasaki Egyetem Orvostudományi Karán dolgozó kutatók hasonló eredményre jutottak patkánykísérleteik során. Amikor a patkányok zöldtea-polifenolt is kaptak ivóvizükkel, élettartamuk jelentősen megnőtt. A kutatók a zöld tea nyilvánvaló életmeghosszabbító hatását a szabad gyök-megkötő képességének tulajdonították.

Nem lehet, hogy az egészségesebb emberek csak véletlenül teaivók is?

A kutatók között viták dúlnak arról, hogy vajon a teafogyasztás önmagában csökkenti-e a betegségek veszélyét, vagy a teaivóknak más olyan egészséges szokásaik is vannak, melyek így hatnak?!

Más szóval felmerült a gyanú, hogy a tea csak látszólag javítja az egészséget, mert a teaivók már eredetileg is egészségesebb emberek.

Úgy tűnik, van némi igazság abban, hogy a teaivók étrendje és életvitele egészében véve is egészségesebb. Például azok az emberek, akik jelentős mennyiségű tea fogyasztásáról számolnak be, sokszor az átlagnál kevesebbet dohányoznak, egészségesen étkeznek, táplálékkiegészítőket szednek.

Ettől azonban a zöld tea egészségjavító hatását nem szabad leértékelnünk! A teaivásnak önmagában is vannak jótékony hatásai >>>

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Szuperélelmiszerek.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]